Japanuary.

Japan.
 
Hade väl aldrig trott att jag skulle få chansen att åka hit.. och trodde väl inte heller att det var snowboardåkningen som skulle ta mig så långt! 3 veckor i vinterparadiset med 8 andra vänner och min andra hälft, livet kan nog inte bli bättre än såhär. 
 
Med snöskor, lavinutrustning, snacks och en hejdundrans massa kamerautrustning så utforskade vi Japans fantastiska backcountry.
 
Vi tackar och bockar för en underbar upplevelse i Japan - Kulturen, maten och alla otroligt trevliga personer vi mött under resans gång, värmda toalettsitser, nudelsoppor, te, snö, frostbites och ONSENS. Vi kommer tillbaka nästa år!! :)
 
Här hade vi precis hoppat av bussen i Niseko, Japan... Som ni kan se så var vi i Thailand 8h innan detta. :)
Vi hittade många undangömda puderställen bland Japans vulkaner.
HAPPINESS!!!!!
Kunde inte annat en le.. hela dagen, varje dag.
Nicky & Jonah.
Jonah.
Jag har seriöst aldrig sett så mycket snö i hela mitt liv.. och jag kommer från Lappland! 
Anja med sin splitboard i vinterparadiset.
Jag innan jag droppar in!
Jag är så glad över denna bild på mig, jag droppade in precis innan solen gick ned och hade METERDJUP pudersnö att surfa igenom.
Nicky i solnedgången (och efter en krash.. som ni kan se)
Hittade nya kompisar.
Solnedgång och dagens sista pudersväng från mig.
..Vi var de enda som bodde på detta hotell, och tur var väl det! 
Efter en lång dag av shred så var onsen the way to go.. vatten värmd av vulkanerna, man kunde inte vara mer relaxed än såhär.
Borstade tänderna med denna utsikt. Snö.
Boaz.
Good morning!
Nicky, Anja & Ethan.
Nicky och jag.
Teatime all day, every day.. och klädd i mina underställ från Eivy Clothing - såklart!
snacks.
Går igenom filmklipp från dagens gång. Jonah, Boaz & Lupe.
Vi hyrde en bil så vi kunde följa den djupaste snön. Här hade vi precis checkat in på ett 4* hotell (resort) i Rusutsu. OJ, vad vi blev bortskämda. Gratis liftkort, gratis mat&dryck och jättebilligt boende i deras suite! Vilken deal! ;)
..King crab och sushi var nog favoriterna :)
Nicky var med i en "bellybutton dance"... hahah.. så himla kul! Vilken show!
Sista stoppet var i Kamifurano.. där hade det precis varit en snöstorm, som ni kan se.
Här ser ni Gyoten (våran värd på hotellet). Vilken underbar person, kunde knappt någon engelska, men tack vare en app som översatte från Japanska till Engelska så kunde vi kommunicera. Tack och lov för dagens teknologi och kroppsspråk.
Gyoten och jag!
The early bird catches the worm. Fast vi fångade mest soluppgångar och obeskrivbar snö.
Sista dagen i Japan var en av de bästa.
Ethan, Anja, Jonah.
Jag föll. Och fastnade. Och fick panik...och Nicky bara skrattade.
 
 

 
Tack och hej Japan! Vi ses nästa år!
 
Nästa inlägg kommer att handla om vårt sista stopp:
- SydKorea!
 
 
 
 
 
 

en honeymoon som inte riktigt gick som den skulle.

Hej allihopa, vi är tillbaka!
 
Oj vilken resa vi haft. Från värme och solsting till meterdjup nysnö och förfrysning. 
 
Tänkte börja att skriva om vårt äventyr till Thailand. Den resan gick inte direkt som planerat..
Jag och Nicky landade i Bangkok och begav oss genast ned till Koh Samui och tog båten till Koh Phangan där 2 av våra vänner från USA väntade. Vi hade tänkt resa till alla öar, men den 2a dagen av vårt långa äventyr så var vi med i en mopedolycka, som dessvärre är VÄLDIGT vanligt i Thailand.
   Vi var på en riktigt dålig väg och hade dåliga däck, vilket resulterade i att när vi svängde efter en omkörning så lade sig mopeden ned och Nickys vänstra sida av kroppen blev alldeles uppskrapad - eller mer 'avskalad' skulle jag vilja säga. Jag hade turen att endast skrapa upp min hand och slå i huvudet (hjälmen räddade mig!). Det var blod ganska mycket överallt på olycksplatsen, och Nicky hade riktigt djupa sår (hål) i sin armbåge (han svimmade efter han hade sett sin armbåge direkt efter olyckan) :( Han blev skickad till ett sjukhus på direkten, och de rengjorde/skrapade hans sår och fick 14 stygn i sin armbåge.
 
Allt gick fint, inga brutna ben och vi fick faktiskt gå hem samma dag med en massa piller och antibiotika.
 
Efter några dagar så blir Nicky allt sämre och hans feber bara ökar, doktorn såg att hans sår hade blivit infekterade, så Nicky blir nedsövd på direkten, de öppnade hans stygn i armbågen och rengjorde allt igen.. de satte in dropp och han fick den starkaste antibiotikan de hade, sedan blev han inlagd på sjukhuset - i 8 dagar! 
 
Vi hade verkligen tur att inte bli mer skadade. Men trots att det gick ganska bra så var detta nog det jobbigaste som hänt under vårt tid tillsammans, att se någon den man älskar mest vara i sånt dåligt skick.. Usch! Som tur var så blev han bättre för varje dag, men han var på så starka mediciner att han sov runt 19h per dag, vilket betydde att jag var ensam mest hela tiden på sjukhuset.. Tack och lov för familjen och alla vänner som skype'ade med mig och var mitt största stöd under den tiden. Ni är guld värda <3 
 
Nicky blev mycket bättre och blev utskriven på julafton - och begav oss direkt till Koh Chang där min familj väntade, är så otroligt glad och tacksam att Nicky blev frisk till slut.. och att vi fick chansen att möta min familj då det var 2 år sedan jag sist såg dem!
 
Slutet på denna resa var fantastiskt. Även om vår honeymoon inte riktigt gick som planerat.. ;)
 
PS. Till alla er som åker utomlands och hyr moppe - TARE LUGNT! Ingen stress, kör försiktigt, HJÄLM, skor och täckande kläder. Det är inte som att köra moppa hemma i Sverige, mopparna man hyr är oftast i dåligt skick och vägarna är verkligen inte att leka med.. Det är inte värt att spendera hela semestern på ett sjukhus. 
 
 
 
 
..Nästa inlägg kommer att handla om vår resa till Japan! Stay tuned :)